Stół dębowy 70×70 cm

861,00 1046,00  z VAT

Specyfikacja:
– rozmiar 70×70 cm
– wysokość podstawy to 72 cm
– drewno dębowe pokryte twardym lakierem bezbarwnym

– możliwość nałożenia bejcy/koloru
– blat o grubość 3 lub 4 cm
– krawędzie blatu są lekko zaokrąglone
– waga stołu około 27 kg
– podstawa stalowa, malowana proszkowo na dowolny kolor RAL
– przekrój słupka to 70×70 mm, rozmiar dolnej blachy 460×460 mm
– podstawa do własnego montażu
– w blacie nawiercone są otwory montażowe, w zestawie jest komplet wkrętów 

Czas realizacji to około 30 dni roboczych. Jeśli Twoje zamówienie jest pilne – poinformuj nas o tym. 

Blat stołu wykonany został z drewna dębowego. W celu zapewnienia wysokiej odporności na uszkodzenia mechaniczne i rysy pokryliśmy go dwukrotnie twardym lakierem bezbarwnym. Jest też w całości plamo oraz wodoodporny.

Możemy zmienić kolor drewna pokrywając go bejcą z palety kolorów. Jeśli szukasz odpowiedniego koloru dla stołu restauracyjnego a nie odpowiada Ci nasza paleta kolorów – napisz do nas, na pewno coś doradzimy.

Podstawa stołu malowana jest proszkowo na dowolny kolor RAL. Standardowo kolor podstawy jest czarny, poinformuj nas przy składaniu zamówienia jeśli potrzebny jest inny kolor. Posiada cztery nóżki pozwalające wypoziomować stół na nierównej podłodze. Podstawę wysyłamy rozkręconą, do własnego montażu – w zestawie jest komplet śrub oraz instrukcja montażu. Cały stół jest bardzo stabilny ponieważ sama podstawa waży około 17 kg. 

 

Drewno dębowe

Drewno dębowe w wersji standardowej jest klejone z 'klepek’ – na mikrowczep. Na powierzchni widoczne są tylko przejścia między różnymi strukturami drewna, sama fuga tworzy prostą, zamkniętą spoinę. Łączenie na mikrowczep znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie trzeba przedłużyć krótkie, wydłużone elementy z litego drewna. Przez taki rodzajowi klejenia drewna, możemy znacznie obniżyć ilość odpadu a dzięki temu zyskać dużo niższy koszt wytworzenia blatu dębowego. Drewno bukowe jest w klasie A ale mimo to na jego powierzchni mogą pojawić się niewielkie pęknięcia czy sęki. Klasa drewna A dopuszcza zdrowe, czarne ołówkowe sęki do 5 mm.

Wykończenie powierzchni 

Blat dębowy przed lakierowaniem poddawany jest obróbce mechanicznej – powierzchnię sklejonego blatu szlifujemy a ostre krawędzie są frezowane. 

Nasze meble dębowe standardowo pokrywamy twardym bezbarwnym lakierem. Jest odporny na ścieranie, zarysowania, uszkodzenia mechaniczne i plamy z kawy, herbaty, wina, keczupu, musztardy i alkoholu (40% v/v roztworów). Takie „trudne” plamy należy jednak usunąć do 15 minut. Na blaty drewniane nakładamy łącznie 3 warstwy lakieru – 2 warstwy od strony prawej i jedna warstwa od lewej strony. 

Zmiana koloru blatu

Blaty dębowe możemy pokryć bejcą koloryzującą. Taki sposób wykończenia drewna daje nam możliwość dopasowania stolików dębowych do wnętrza restauracji. Standardowo używamy bejc w kolorze DĄB, ORZECH, PALISANDER, TEAK oraz VENGE. 

Od wielu lat współpracujemy z wieloma projektantami i dobrze wiemy, że kolor ma duże znaczenie. Zawsze staramy się dopasować kolor tak, aby sprostać najbardziej wymagającym projektom. Jeśli jesteś projektantem i szukasz odpowiedniego koloru dla stołu restauracyjnego – napisz do nas, na pewno coś doradzimy. 

Stoły drewniane w restauracji

Coraz częściej właściciele restauracji, kawiarni oraz barów nie bez powodu decydują się na zakup stołów o pojedynczej podstawie. Wybierając stół do kawiarni z jedną nogą można optycznie powiększyć przestrzeń oraz nadać wnętrzu oryginalnego i estetycznego charakteru. Nie przypomina on klasycznych prostokątnych stołów, do których zdążyliśmy się przyzwyczaić. Jest to ciekawy i praktyczny element w wyposażeniu lokali gastronomicznych.

Stół dębowy do kawiarni z jedną nogą – zalety.

Drewniany stół do kawiarni o pojedynczej podstawie to ciekawy, a zarazem elegancki element aranżacji. Idealnie nadaje się do restauracji oraz kawiarni, gdzie przychodzą pojedynczy klienci lub osoby w małych grupach do 4 osób. Najczęściej osoby nie usiądą już przy zajętym stole, choć jest tam dużo miejsca. Wolą raczej wybrać wolne stoły, gdzie mogą w spokoju zjeść swój posiłek. Z tego też powodu, brak wolnych stołów może zniechęcić ich do pozostania w lokalu. Dobrym rozwiązaniem jest w tym wypadku zakup stołów na jednej nodze – zwłaszcza w kawiarniach, gdzie klienci zaglądają, aby wypić poranną kawę czy w barach z przekąskami, gdzie chętnie odwiedzamy je np. podczas przerwy śniadaniowej.

Zaletą takich drewnianych stołów restauracyjnych jest także to, że dają komfort siedzenia. Nie krępują ruchów, a zasiadający przy obiedzie goście mają dużo miejsca na nogi. Można z łatwością wsunąć pod nie krzesła. Stoły z jedną nogą mogą mieć okrągły lub kwadratowy blat, a ich noga jest stosunkowo smukła i najczęściej odpowiada blatowi.  Pojedyncza noga optycznie zwiększa przestrzeń we wnętrzu restauracji, co pasuje do stylu industrialnego.

Łączenie stołów

Użyteczność takich stołów również jest warta podkreślenia. Stoły z łatwością można łączyć tworząc możliwość przyjęcia dużej grupy gości. Dzięki plastikowym stopkom, stoły można regulować względem siebie aby nie było różnic w wysokości – konstrukcja pozostaje przy tym niezachwianie stabilna.

Drewniane stoły do restauracji o pojedynczej podstawie to wspaniałe rozwiązanie do lokali o małej przestrzeni, gdyż wybierając taki rodzaj mebli można zwiększyć liczbę wolnych stołów, a zarazem powiększyć optycznie przestrzeń.